II Jornada Internacional Data Feminism

El dimarts 17 de maig va tenir lloc la II Jornada Internacional Data Feminism organitzada des del Data Lab – LA CIBA, per abordar la incorporació de la perspectiva de drets de les dones a les tecnologies basades en dades. Pretenen divulgar i potenciar el seu ús per a un model social més equitatiu i sostenible.

A la II Jornada Internacional Data Feminism es van abordar els reptes i oportunitats per a les dones, en un context d’acceleració de la digitalització i impuls d’economies emergents, on la majoria de processos de digitalització estan basats en dades i algoritmes predictius d’intel·ligència artificial.

9,30h. BENVINGUDA A LA JORNADA DATA FEMINISM a càrrec de Núria Parlon Gil, alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet. SALUTACIÓ a càrrec de Carme Artigas, Secretària d’Estat de Digitalització e Intel·ligència Artificial. 

10,00h. Conferència inaugural. “L’ecosistema open data: impactes i drets de les dones” a càrrec de Mercedes de los SantosProject Manager d’Open Data Charter. 

11,00h. Taula Rodona. Projectes d’ús de Data pels drets de les dones.

12,00h. Taula rodona. Projectes Data amb una mirada ètica i social.

  • “Una revisió de projectes data des de la perspectiva dels drets de les dones” a càrrec de Núria Castell-Ariño, Professora titular de la Universitat Politècnica de Catalunya i directora de programes a la UPC School .
  • “Les tecnologies de dades per unes organitzacions més inlcuisives i sostenibles” a càrrec de Raquel Diaz, Directora de Responsabilitat Social, Dona i Diversitat de TMB. Àrea de Comunicació i Relacions Institucionals.
  • “Tecnologies per a transformadores des d’una mirada etica i d’igualtat” a càrrec de Montse Guardia Guell, Co-founder & CEO en Big Onion.

13,00 h. Pausa Dinar.

14,30h. Desconferència. Projectes de dades que visualitzen les bretxes pendents.

Participa en la Desconferencia de dones DataLovers, un espai on tothom qui vulgui podrà participar, si tens un projecte de tecnologia de dades (visualització, periodisme de dades, analitica data, IA, optimització de procesos,…), vine a compartir-lo! Nosaltres posem l’espai, el projector i el berenar, l’únic que cal és emplenar el formulari i portar el material que necessitis per a la teva presentació

+ Informació

Ponents
Co-founder & CEO en Big Onion
Directora de Responsabilitat Social, Dona i Diversitat de TMB
Professora titular de la Universitat Politècnica de Catalunya i directora de programes a la UPC School .
Analista de dades a Citibeats
Directora executiva de l‘Institut Català de les Dones.
Cap de l‘Àrea de Dades Obertes de la Generalitat de Catalunya
Project Manager d'Open Data Charter
Secretària d'Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial
Ubicació
Event Details
  • Start Date
    17/05/2022 09:30
  • Venue