Lliurament del Premi Participa a l’Escola 2021

Què és?

El Premi Participa a l’Escola és un premi per a les escoles o instituts que han dut a terme, durant el curs, experiències de participació en què l’alumnat s’hagi involucrat en la vida del centre. La seva dotació és de 5500€ i té dues categories: una per a poblacions catalanes de menys de 20.000 habitants, i una altra per als municipis amb població superior.

decorativa

Guardonats any 2021

IES Mare de Déu del Portal – Batea (8 abril)

En el cas del centre de secundària, l’Institut Mare de Déu del Portal, el projecte ha consistit en la creació de dues cooperatives escolars gestionades per l’alumat de 3r d’ESO. L’alumnat ha engegat el Projecte de la Cooperativa Escolar amb el qual han après a desenvolupar la seva autonomia personal, la capacitat de consensuar idees, prendre decisions de forma democràtica i l’habilitat per establir sinergies amb les entitats locals més properes.

La consellera Victòria Alsina va lliurar el Premi Participa a l’Escola 2021 a l’IES Mare de Déu del Portal de Batea, el passat dia 8 d’abril

La consellera d'Acció Exterior, Victòria Alsina, dirigint-se als alumnes de l'institut-escola Mare de Déu del Portal de Batea

Escola Joan Miró – Barcelona (16 de maig)

L’Escola Joan Miró ha desenvolupat el projecte Ràdio Miró El podcast que ens uneix, una experiència que ha ajudat a cohesionar la comunitat educativa (alumnat, famílies, mestres) en un curs escolar amb molts elements que suposaven una barrera per a la interacció: grups bombolla, mesures de seguretat i mascaretes. L’activitat desenvolupada, i que encara té continuïtat, consisteix en emetre un podcast quinzenal en el que alumnat, professorat i famílies comparteixen experiències, informació sobre esdeveniments culturals, d’actualitat, etc.

La consellera Victoria Alsina lliurarà el Premi Participa a l’Escola 2021 a l’Escola Joan Miró el proper 16 de maig en el marc de la setmana del Govern Obert.

Convocatoria 2022 oberta fins 1 d’agost

La Direcció General de Participació, Processos Electorals i Qualitat Democràtica obre la convocatòria per a 2022 del Premi Participa a l’Escola que distingeix a l’alumnat i el professorat que dissenya projectes per tal de fomentar la participació a la comunitat educativa. El termini per presentar candidatures acaba el dia 1 d’agost. Us encoratgem a optar al premi tot i explicant-nos les vostres experiències.

Ponents
Director general de Participació, Processos Electorals i Qualitat Democràtica. Generalitat de Catalunya
Consellera d'Acció Exterior i Govern Obert de la Generalitat de Catalunya
Ubicació
Event Details