Victòria Alsina

És doctora en Ciències Polítiques i Socials per la Universitat Pompeu Fabra, on també va cursar la llicenciatura en Ciències Polítiques i de l’Administració. Té un MPA de la Universitat Autònoma de Barcelona i un Màster en Direcció Pública d’ESADE. Ha estat guardonada amb la prestigiosa beca Marie Skłodowska-Curie Individual Fellowship.

Professora i directora acadèmica del Centre per a la Ciència i el Progrés Urbà de la Universitat de Nova York i investigadora en cap del Laboratori de Governança (The GovLab) de la mateixa universitat. Anteriorment ha desenvolupat diferents rols a la Harvard Kennedy School: Associate al Belfer Center for Science and International Affairs, Democracy fellow al Ash Center for Democratic Governance and Innovation i Fellow al Mossavar-Rahmani Center for Business and Government. També és membre de la Senior Common Room de la Lowell House de la Universitat de Harvard.

Ha estat delegada de la Generalitat de Catalunya als Estats Units i el Canadà. En l’àmbit internacional, ha treballat en països dels cinc continents amb les principals organitzacions i organismes internacionals com la Unió Europea, l‘OCDE, el Consell d’Europa, el Banc Mundial, el Banc Interamericà de Desenvolupament o Nacions Unides.

També ha dirigit l’estratègia de col·laboració publicoprivada al World Economic Forum (G20 Global Smart Cities Alliance on Technology Governance), és co-chair del Consultation and Outreach Group del Comitè d’Intel·ligència Artificial del Consell d’Europa i co-coordina el grup de treball Catalunya 2022.

La seva investigació i docència se centren en la recerca de solucions innovadores per tal de repensar les institucions públiques, explorant com la governança col·laborativa pot canviar la forma en què governem i ajudant les comunitats i institucions a treballar conjuntament per resoldre els problemes públics de forma més eficaç i legítima.

Speaker Details
Events of the Speaker
You might also love these events.
16/05/2022
El Premi Participa a l'Escola és un premi per a les escoles o instituts que han dut a terme, durant el curs, experiències de participació en què l'alumnat s'hagi involucrat en la vida del centre
16/05/2022
Amb aquest acte, la Secretaria de Govern Obert va donar el tret de sortida a la Setmana del Govern Obert #OpenGovWeek. Aquesta va ser una bona oportunitat per conèixer de prop com se celebra aquest esdeveniment en l’àmbit internacional, i...